24/12/2023 25/03/2024 Στη Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση: «Εβγάτε, δείτε, μάθετε πού ο Xριστός γεννάται», που διοργάνωσαν ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Πολιτιστικό Εργαστήρι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το απόγευμα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2023 στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
24 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2024 - 22:42

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Μεσολόγγι παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Μεσολόγγι παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Στη Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση: «Εβγάτε, δείτε, μάθετε πού ο Xριστός γεννάται», που διοργάνωσαν ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Πολιτιστικό Εργαστήρι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το απόγευμα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2023 στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παραδοσιακά κάλαντα από τη Χορωδία του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μήτσου και χορευτική αναπαράσταση από τα χορευτικά τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του χοροδιδάσκαλου κ. Σπύρου Παλιούρα.

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, ότι «μερικές φράσεις από τα παραδοσιακά μας κάλαντα έχουν μία διαχρονική σημασία, ένα βαθύ νόημα και ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Πραγματικά πρέπει να μάθουμε, αλλά πριν μάθουμε πρέπει να βγούμε για να πληροφορηθούμε, ότι ο Χριστός γεννιέται. Και από πού, άραγε, πρέπει να βγούμε; Πρέπει να εξέλθουμε από τον εαυτό μας, από την αυτάρκεια μας. Να αγωνιστούμε να συναντήσουμε τον άλλον άνθρωπο πριν συναντήσουμε τον Χριστό. Δεν μπορεί να μην συναντήσεις τον συνάνθρωπό σου πριν συναντήσεις το θείο Βρέφος».

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συντελεστές της εκδήλωσης και υπογράμμισε, ότι «αυτή η εκδήλωση μας προσφέρει το μήνυμα να εξέλθουμε από τον ατομικισμό μας και να θελήσουμε να συναντήσουμε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη την αγάπη μας, τη στήριξή μας, την ενίσχυσή μας. Να συναντήσουμε εκείνους που πρέπει να τους ζητήσουμε συγγνώμη ή να μας ζητήσουν συγγνώμη. Εκείνους που θα μας απλώσουν το χέρι και θα τους προσφέρουμε το δικό μας και όλοι μαζί θα πορευθούμε στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Και αυτή η προσκύνηση, αυτή η συνάντηση με το θείο Βρέφος θα γεννήσει μέσα μας την ελπίδα, τη χαρά, την ειρήνη, όλα αυτά τα στοιχεία που θα ανακαινίσουν τη ζωή μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων