16/11/2020 16/11/2020 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σήμερα στην Ιερά Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδας και στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με τους Δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, προκειμένου οι υπηρεσίες της...
16 Νοεμβρίου, 2020 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 21:41

Υπεγράφη η βελτίωση πρόσβασης σε Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Αιτωλίας

Διαδώστε:
Υπεγράφη η βελτίωση πρόσβασης σε Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Αιτωλίας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σήμερα στην Ιερά Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδας και στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με τους Δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, προκειμένου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να αναλάβουν την υλοποίηση των έργων βελτίωσης της πρόσβασης σε πέντε Ιερές Μονές. 

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με 1,2 εκατ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τις εργασίες βελτίωσης των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, προς την Ιερά Μονή της Παναγίας της Λυκουρίσσης στην Σκουτερά Αγρινίου, αλλά και προς το Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου στο Δήμο Μεσολογγίου.

Επίσης με 1,5 εκατ ευρώ χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια οι εργασίες προς την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου.

Παράλληλα, στο Δήμο Θέρμου θα βελτιωθούν οι προσβάσεις προς την Ιερά Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδας, που αποτελεί ιστορικό και καλλιτεχνικό κέντρο της περιοχής, αλλά και προς την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως, που βρίσκεται στο χωριό Ανάληψη Θέρμου και είναι από τα αρχαιότερα μοναστήρια στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Η σχετική ενημέρωση του Δήμου Αγρινίου αναφέρει: Τη βελτίωση της πρόσβασης στην Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Κατερινούς Γαβαλούς, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας και στην Ιερά Μονή Παναγίας Λυκουρίσσης Σκουτεράς Αγρινίου επικύρωσαν με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Τα συγκεκριμένα μοναστήρια είναι μεταξύ των Ιερών Μονών τα οποία περιλαμβάνονται στο σημαντικό έργο που υλοποιεί η ΠΔΕ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων . Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αγρινίου, προχώρησαν σε υπογραφές αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων. Ο κ. Φαρμάκης και ο κ. Παπαναστασίου πραγματοποιώντας αυτοψία κατέγραψαν τις δυσκολίες στην πρόσβαση προς τα μοναστήρια οι οποίες πρόκειται να αποκατασταθούν με το έργο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία των παρεμβάσεων: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί αναδεικνύονται μοναστήρια τα οποία επισκέπτομαι από μικρό παιδί. Με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, προβάλλονται και βελτιώνονται οι θησαυροί της πίστης μας. Όλα αυτά τα ξεχωριστά προσκυνήματα, σύμβολα της Ορθοδοξίας, με την τεράστια ιστορική αξία».

Η σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Θέρμου, Σπύρου Κωνσταντάρα: Υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης σήμερα στην Ιερά Μονή Μυρτιάς δήμου Θέρμου μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και των δημάρχων Αγρινίου και Θέρμου Γιώργου Παπαναστασίου και Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα για την κατασκευή των προσβάσεων προς τις Ιερές Μονές ,με ασφαλτόστρωση και τεχνικά προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ . Πρόκειται για τις Μονές Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς και Τιμίου Ιωάννου του Προδρόμου Αναλήψεως στο δήμο Θέρμου και Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις Τσουκαλάδες Παραβόλας δήμου Αγρινίου .
Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς ,ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομάτης ,ο σύμβουλος της Περιφέρειας Αργύριος Νταλιάνης ,ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυρτιάς π.Ιωσήφ .
Προχωράμε όλοι ΜΑΖΙ .

Δείτε φωτογραφίες από τις επισκέψεις και την υπογραφή των συμβάσεων: 

με πληροφορίες: www.agrinionews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων