20/12/2023 20/12/2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο σολέα του Ναού και ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε με απλά λόγια τα τελούμενα και τους συμβολισμούς για να...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 16:12

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου και διανομή δεμάτων αγάπης στο Μεσολόγγι

Διαδώστε:
Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου και διανομή δεμάτων αγάπης στο Μεσολόγγι

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο σολέα του Ναού και ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε με απλά λόγια τα τελούμενα και τους συμβολισμούς για να μπορούν οι μαθητές να βιώσουν το ιερό Μυστήριο.
Μιλώντας στους καθηγητές και τους μαθητές ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την πρωτοβουλία τελέσεως της Θείας Λειτουργίας, εν όψει και της εορτής των Χριστουγέννων και τόνισε, ότι μέσα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κοινωνούμε τον ίδιο τον Χριστό.

«Ο Χριστός παιδιά μου είναι το Α και το Ω στη ζωή μας. Μας έφερε στη ζωή, φωτίζει και δίνει νόημα στη ζωή μας. Στον Χριστό θα παραδώσουμε και την ψυχή μας, όταν θα φύγουμε από αυτόν τον κόσμο. Δεν θα ζήσουμε εδώ αιώνια. Μπορεί να γεράσουμε, αλλά κάποια στιγμή θα φύγουμε. Υπάρχει μια άλλη πατρίδα που μας αναμένει και αυτή είναι η Βασιλεία των Ουρανών» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας: «Στο χέρι μας είναι όσο ζήσουμε επάνω στη γη, να ζήσουμε όμορφα. Να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη. Να δεχθούμε και να προσφέρουμε συνεργασία. Να αποδεχόμαστε τον συνάνθρωπο μας και να συγχωρούμε. Να ενισχύουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη με αγάπη, διάκριση και πνεύμα θυσίας».

Επίσης, προέτρεψε τους μαθητές να αξιοποιήσουν ωφέλιμα τον χρόνο τους και να θέσουν σωστά και γερά θεμέλια στη ζωή τους. «Ζείτε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σας. Κάποιοι από εσάς από του χρόνου θα είστε φοιτητές ή εργαζόμενοι. Αξιοποιήστε το χρόνο που έχετε. Αυτά τα χρόνια είναι σημαντικά. Πρέπει να θεμελιώσετε και να σχεδιάσετε σωστά τη ζωή σας. Να λάβετε τις προϋποθέσεις για να υλοποιήσετε τα όνειρα σας. Δεν θέλω να είστε μαραζωμένοι μέσα στην κοινωνία, αλλά χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και δημιουργικοί. Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πλούτη. Ευτυχία είναι να έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους κοντά μας, αυτούς που μας αγαπούν και τους αγαπούμε».

Ολοκληρώνοντας ανέφερε: «Προετοιμαστείτε λιγάκι και για τα Χριστούγεννα που έρχονται. Σίγουρα οι περισσότεροι τα έχετε ταυτίσει με τις διακοπές, τα δώρα, τον στολισμό, τα ρεβεγιόν. Είναι και όλα αυτά, αλλά κυρίως και προ πάντων είναι ο Χριστός. Και τα αληθινά Χριστούγεννα είναι, όταν μετατρέψετε την καρδιά σας σε μία φάτνη, όπου και εκεί θα γεννηθεί ο Χριστός. Αν γεννηθεί ο Χριστός μέσα σας, τότε θα έχετε ελπίδα, δύναμη, θάρρος για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της ζωής. Μη στεναχωρηθείτε αν δεν πάρετε όλα τα δώρα που θέλετε ή αν δεν ξοδέψετε τόσα πολλά, όσα επιθυμήσατε. Δεν είναι αυτά τα πραγματικά Χριστούγεννα.

Τα πραγματικά Χριστούγεννα είναι, όταν ζητήσετε συγνώμη από κάποιον που τον έχετε αδικήσει. Όταν πείτε ένα πιο ζεστό «σ’ αγαπώ» σε κάποιον που του το έχετε στερήσει. Όταν πείτε ένα ευχαριστώ στον πατέρα και τη μητέρα σας για όσα σας έχουν προσφέρει. Όταν επισκεφτείτε τη γιαγιά σας και τον παππού σας και τους πείτε προσεύχομαι για σας και σας αγαπώ πολύ. Αυτά είναι τα πραγματικά Χριστούγεννα και αυτά σας εύχομαι να ζήσετε κοντά στην οικογένειά σας και μέσα στην οικογένειά σας. Και με τους φίλους σας, αλλά κυρίως κοντά στην οικογένειά σας. Να θυμάστε, ότι ένας θεσμός παραμένει ακόμα ζωντανός στην Ελλάδα, η οικογένεια. Έχουν βαλθεί να τον καταστρέψουν και αυτόν. Όμως δεν θα τα καταφέρουν. Η οικογένεια θα παραμείνει πάντοτε με την μορφή που την παραλάβαμε από τους προγόνους μας και όπως μας την δίδαξε ο Χριστός και την ευλογεί η αγία μας Εκκλησία».

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετέβη στα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, όπου διένειμε δέματα με τρόφιμα και ευχήθηκε στους τροφίμους και στους εθελοντές χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων