03/12/2018 03/12/2018 Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας. Η πόλη της Αλεξανδρούπολης θα πανηγυρίσει τον προστάτη Άγιο της. Θα εκτεθεί σε παλλαϊκό προσκύνημα η εφέστιος εικόνα του Πολιούχου και το τεθησαυρισμένο ιερό λείψανο του Αγίου. Στους εορτασμούς θα συμμετάσχουν, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:13

Η Αλεξανδρούπολη τιμά τον Πολιούχο της

Διαδώστε:
Η Αλεξανδρούπολη τιμά τον Πολιούχο της

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας. Η πόλη της Αλεξανδρούπολης θα πανηγυρίσει τον προστάτη Άγιο της.

Θα εκτεθεί σε παλλαϊκό προσκύνημα η εφέστιος εικόνα του Πολιούχου και το τεθησαυρισμένο ιερό λείψανο του Αγίου.

Στους εορτασμούς θα συμμετάσχουν, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, οι Σεβ. Μητροπολίτες Σουηδίας κ. Κλεόπας και Ελβετίας κ. Μάξιμος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7.00΄ μ.μ.: Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7.00΄- 10.30΄ π.μ.: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου και του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

10.30΄ π.μ.: Λιτάνευση της Ιερᾶς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων