16/11/2018 16/11/2018 Για “την δημιουργική δύναμη του έρωτα στην αρχαία τραγωδία“,  αναμένεται να μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Αλεξίου, θεολόγος, εκπαιδευτικός και κληρικός της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, την προσεχή Κυριακή 18 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Όπως αναφέρεται στην σχετικά ανακοίνωση της Ιεράς...
16 Νοεμβρίου, 2018 - 9:03

Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως: “Η δημιουργική δύναμη του έρωτα”

Διαδώστε:
Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως: “Η δημιουργική δύναμη του έρωτα”

Για “την δημιουργική δύναμη του έρωτα στην αρχαία τραγωδία“,  αναμένεται να μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Αλεξίου, θεολόγος, εκπαιδευτικός και κληρικός της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, την προσεχή Κυριακή 18 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου

Όπως αναφέρεται στην σχετικά ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως,  η λέξη και η έννοια του έρωτα είναι από τις πιο παρεξηγημένες λέξεις και έννοιες της εποχής μας. Κάποιοι λένε ότι οι άνθρωποι στα χρόνια μας έγιναν «σώματα που δεν μπορούν πια ν’ αγαπήσουν», επειδή δεν σεβάστηκαν την έμφυτη αυτή δωρεά του Θεού που αποτελεί και δημιουργική ορμή για κάθε ανώτερο πνευματικό άθλο του πολιτισμού μας.

Σκοπός της ομιλίας είναι να καταλάβουμε πόσο ψηλά είχαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι τον έρωτα, ώστε να κατανοήσουμε γιατί η Εκκλησία στη συνέχεια μίλησε με τόσο εξυμνηστικά λόγια γι’ αυτόν. Και πως ξέπεσε δυστυχώς η δημιουργική του πνοή στην εποχή μας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων