02/03/2020 02/03/2020 Την Κυριακή 01 Μαρτίου 2020, στις 6.00 το απόγευμα τελέστηκε ο Α΄Κατανυκτικός εσπερινός της Μ. Τεσσαρακοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ενώ συμπροσευχόμενοι συμμετείχαν πλήθος ιερέων της μητροπόλεώς μας. Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής της Τυρινής, αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου και...
02 Μαρτίου, 2020 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2020 - 15:56

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Ένας κατάμεστος ναός για τη Συγγνώμη

Διαδώστε:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Ένας κατάμεστος ναός για τη Συγγνώμη

Την Κυριακή 01 Μαρτίου 2020, στις 6.00 το απόγευμα τελέστηκε ο Α΄Κατανυκτικός εσπερινός της Μ. Τεσσαρακοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ενώ συμπροσευχόμενοι συμμετείχαν πλήθος ιερέων της μητροπόλεώς μας.

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής της Τυρινής, αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου και λέγεται από την Εκκλησία μας και «Συγχωρητικός», επειδή δίδει την ευκαιρία στους Χριστιανούς να συγχωρηθούμε μεταξύ μας για να βιώσουμε αξίως την πνευματικότητα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Κατανυκτικοί Εσπερινοί τελούνται κάθε Κυριακή της Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιότατος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή· αναγκαία υποχρέωση ή συμφέρουσα ευκαιρία;».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων