20/06/2021 20/06/2021 Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής, ως τελευταία εορτή που ολοκληρώνει τον κύκλο όλης της Θείας Οικονομίας, δηλαδή του έργου που επετέλεσε ο Ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, για την σωτηρία του κόσμου, τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων ενάντια στην πανδημία. Την παραμονή,...
20 Ιουνίου, 2021 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 21:28

Ασπαζόμενοι την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας

Διαδώστε:
Ασπαζόμενοι την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας

Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής, ως τελευταία εορτή που ολοκληρώνει τον κύκλο όλης της Θείας Οικονομίας, δηλαδή του έργου που επετέλεσε ο Ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, για την σωτηρία του κόσμου, τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων ενάντια στην πανδημία.

Την παραμονή, Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τέλεσε τον Πανηγυρικό Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως, καθώς ειδικά φέτος, η εορτή της Πεντηκοστής συμπίπτει με την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας, εικόνα της οποίας θησαυρίζεται σε περίοπτη θέση εντός του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου.

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΔΩ

Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής, 20 Ιουνίου 2021, τελέστηκε σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως μας η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάστησε στον όρθρο και προηξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.
Στο κήρυγμα του ευχήθηκε σε όλους τους χριστιανούς το Άγιο Πνεύμα να κατοικεί μέσα τους και να φωτίζει τις ζωές τους.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε, όπως ορίζεται από το τυπικό της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, γνωστός και ως Εσπερινός της Γονυκλισίας, όπου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις τρεις μεγάλες ευχές. (Διαβάστε τις ευχές της γονυκλισίας σε μετάφραση εδώ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων