18/08/2023 19/08/2023 To γραφικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Κρημνιώτισσας στη Σαμοθράκη εόρτασε την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, στα τριήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σύμφωνα με παλαιά παράδοση του νησιού, οι κάτοικοι της Σαμοθράκης εόρταζαν την Παναγία την τρίτη μέρα από την Κοίμησή της στην απόκρημνη τοποθεσία που βρίσκεται το Παρεκκλήσιο με Θεία Λειτουργία και ακολούθως...
18 Αυγούστου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 6:01

Αναβίωσε η εορτή της Παναγίας της Κρημνιώτισσας στη Σαμοθράκη

Διαδώστε:
Αναβίωσε η εορτή της Παναγίας της Κρημνιώτισσας στη Σαμοθράκη

To γραφικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Κρημνιώτισσας στη Σαμοθράκη εόρτασε την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, στα τριήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με παλαιά παράδοση του νησιού, οι κάτοικοι της Σαμοθράκης εόρταζαν την Παναγία την τρίτη μέρα από την Κοίμησή της στην απόκρημνη τοποθεσία που βρίσκεται το Παρεκκλήσιο με Θεία Λειτουργία και ακολούθως με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Η αναβίωση αυτής της γιορτής της Παναγίας στον απόκρημνο βράχο άρχισε δειλά δειλά από φέτος με Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο Παρεκκλήσιο της Κρημνιώτισσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων