27/03/2019 27/03/2019 Την παράσταση… έκλεψαν δύο μικρά παιδιά στην Ακριτική Αλεξανδρούπολη κατά τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Κρατώντας με καμάρι την Ελληνική σημαία και ντυμένα με τα ρούχα παραλλαγής (σ.σ. στρατιωτικά ρούχα) σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης αλλά και θαυμασμού στην κοινωνία των “μεγάλων”. Από την πλευρά του ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος έσπευσε να τα αγκαλιάσει και να...
27 Μαρτίου, 2019 - 18:10

Δύο μικρά παιδιά “έκλεψαν” την παράσταση στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Δύο μικρά παιδιά “έκλεψαν” την παράσταση στην Αλεξανδρούπολη

Την παράσταση… έκλεψαν δύο μικρά παιδιά στην Ακριτική Αλεξανδρούπολη κατά τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Κρατώντας με καμάρι την Ελληνική σημαία και ντυμένα με τα ρούχα παραλλαγής (σ.σ. στρατιωτικά ρούχα) σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης αλλά και θαυμασμού στην κοινωνία των “μεγάλων”. Από την πλευρά του ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος έσπευσε να τα αγκαλιάσει και να εκφράσει με αυτό τον τρόπο τη χαρά του στα δύο μικρά αγγελούδια. Τα παραπάνω αποτυπώθηκαν σε τρεις καταπληκτικές φωτογραφίες.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις, με αφορμή την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνική Παλιγγενεσίας του 1821 σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την μεγάλη Θεομητορική εορτή με τον κεντρικό εορτασμό να τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία της Εθνικής Εορτής για την Επανάσταση του 1821, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευαγγέλου Καπετάνιου, ως εκπροσώπου της κυβερνήσεως, ενώ παρέστη και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά και οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ευχήθηκε αναλόγως για την εορτή του Ευαγγελισμού και την εθνική εορτή της απελευθερώσεως της πατρίδος μας, ευχόμενος να φανούμε αντάξιοι οι Έλληνες της θυσίας των προγόνων μας και του αγαθού της ελευθερίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε ο κ. Δημήτριος Ουζούνης, αναπλ. Διευθυντής της Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως Έβρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων