17/01/2023 17/01/2023 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου των Φερών και στα πλαίσια των εορτασμών του “Ιωβηλαίου Έτους” της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του ναού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Ο  κ. Νικόλαος Γκότσης, Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής των Φερών και υπεύθυνος του Λαογραφικού Μουσείου,...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 21:44

Εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Φερών για την ιστορία του Ναού και συναυλία της Χορωδίας των Ιεροψαλτών

Διαδώστε:
Εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Φερών για την ιστορία του Ναού και συναυλία της Χορωδίας των Ιεροψαλτών

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου των Φερών και στα πλαίσια των εορτασμών του “Ιωβηλαίου Έτους” της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του ναού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Ο  κ. Νικόλαος Γκότσης, Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής των Φερών και υπεύθυνος του Λαογραφικού Μουσείου, παρουσίασε την ιστορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου των Φερών και όσα διαδραματίσθηκαν κατά την Οθωμανική περίοδο.

Αναφέρθηκε στο Αλληλοδιδακτικό Σχολείο, στο Ζάππειο Νηπιαγωγείο, την περίοδο της Βουλγαρικής Εξαρχίας και την εν γένει ζωή των Ελλήνων και Βουλγάρων κατοίκων των  Φερών.

Στο τέλος η Χορωδία των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Δροσάκη παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης μας ευχαριστώντας τους συντελεστές της εκδηλώσεως και τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Κουταλιανό για την άψογη προετοιμασία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων