04/03/2022 24/03/2022 Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, με τη μορφή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Οικουμενικές Σύνοδοι και Σύγχρονη Πραγματικότητα» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης...
04 Μαρτίου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 23:11

Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, με τη μορφή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Οικουμενικές Σύνοδοι και Σύγχρονη Πραγματικότητα» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

 

 

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος Αιδεσ. Οικονόμο Αθανάσιο Γραμμένο για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Οικουμενικές Σύνοδοι και Σύγχρονη Πραγματικότητα» και ειδικότερα αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος, υπογραμμίζοντας την αξία της κατάρτισης του ιερού κλήρου και της ορθής ερμηνείας των κεντρικών γεγονότων της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

 

 

Ακολούθως, μίλησε κ. Αθανάσιος Γλάρος, Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί το Ι.Π.Ε. και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Ιστορία και Θεολογία των Οικουμενικών Συνόδων».

Το πρόγραμμα παρακολουθούν κληρικοί και λαϊκά μέλη της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, ανάμεσα στους οποίους είναι καθηγητές-τριες, δάσκαλοι-ες, κατηχητές-τριες, ιεροψάλτες αλλά και στελέχη της Ι. Μητροπόλεως.

 

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν η κ. Ειρήνη Χριστινάκη, Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., και ο κ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, Δρ. Νομικής και Θεολογίας, διδάσκων στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων