27/02/2021 27/02/2021 Στις 26 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου. Για το λόγο αυτό, το πρωί της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρούπολης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 10:35

Εορτάστηκε ο Άγιος Θεόκλητος με χειροτονία διακόνου στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Άγιος Θεόκλητος με χειροτονία διακόνου στην Αλεξανδρούπολη

Στις 26 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου.

Για το λόγο αυτό, το πρωί της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κυριάκου Σωτηρέλη.

Στην προσλαλιά του προς τον νεοχειροτονούμενο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη που έχει, η κοινωνία ολόκληρη, την προσευχή του ιερέα της ενορίας και προέτρεψε τον νέο διάκονο να προσφέρει τον εαυτό του στη διακονία της Εκκλησίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στον εορτάζοντα προϊστάμενο της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Καρακουλίδη, εκθειάζοντας το έργο του στην ενορία όλα αυτά τα χρόνια που την υπηρετεί με αυτοθυσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων