08/07/2022 08/07/2022 Την μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τίμησε η Αλεξανδρούπολη στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό, όπου και φυλάσσεται τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου της. Για τον λόγο αυτόν, το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ....
08 Ιουλίου, 2022 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 12:48

Εορτή Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Εορτή Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη

Την μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τίμησε η Αλεξανδρούπολη στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό, όπου και φυλάσσεται τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου της.

Για τον λόγο αυτόν, το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, όπου πριν τη Απόλυση χειροθέτησε Αναγνώστες του συμπολίτες μας: κ. Γεώργιο Κιδηκούδη, κ. Κωνσταντίνο Μαλκούκη, κ. Γεώργιο Μπογιάννη και κ. Παναγιώτη Δαρδαμπούνη.

Να σημειωθεί πως συμπροσευχόμενος παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος, βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού, υπ’ ευθύνη του οποίου βρίσκονται οι χώρες της Κολομβίας και της Βενεζουέλας.

Λίγο πριν το Δι’ ευχών, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους που γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή, κάνοντας όμως ιδιαίτερη αναφορά στον εορτάζοντα κυβερνήτη του πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής” της ZANTE FERRIES κ. Κυριάκο Μουζάκη, που βρισκόταν ανάμεσα στο εκκλησίασμα.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων