14/05/2022 14/05/2022 Η μνήμη της μεγάλης Θρακιώτισσας Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας εορτάστηκε πανηγυρικά στον ομώνυμο Ναό της στην γενέτειρά της, στα Λουτρά της Τραϊανουπόλεως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022. Το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Γλυκερίας ο Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, με...
14 Μαΐου, 2022 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2022 - 11:37

Η εορτή της Θρακιώτισσας Αγίας Γλυκερίας στη γενέτειρά της

Διαδώστε:
Η εορτή της Θρακιώτισσας Αγίας Γλυκερίας στη γενέτειρά της

Η μνήμη της μεγάλης Θρακιώτισσας Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας εορτάστηκε πανηγυρικά στον ομώνυμο Ναό της στην γενέτειρά της, στα Λουτρά της Τραϊανουπόλεως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Γλυκερίας ο Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, με την παρουσία αρκετού κόσμου από τα γύρω χωριά και την Αλεξανδρούπολη, του Δημάρχου της πόλης κ. Γιάννη Ζαμπούκη και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αναλόγως στους πιστούς που παρακολούθησαν την ακολουθία και μοίρασε σε όλους από ένα κόκκινο αβγό.

Ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ναό η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων