04/08/2021 04/08/2021 Την Παρασκευή 6 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τιμά την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και πανηγυρίζει ο ομώνυμος, μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός στην Αλεξανδρούπολη. Η τέλεση των ακολουθιών θα γίνει σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Υγείας ως εξής: Αύριο, Πέμπτη, 5 Αυγούστου, το απόγευμα, στις 7.30...
04 Αυγούστου, 2021 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2021 - 11:47

Η γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Η γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τιμά την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και πανηγυρίζει ο ομώνυμος, μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός στην Αλεξανδρούπολη. Η τέλεση των ακολουθιών θα γίνει σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Υγείας ως εξής:

Αύριο, Πέμπτη, 5 Αυγούστου, το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Αμέσως μετά στις 9.30 θα τελεστεί βραδινή Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 6 Αυγούστου το πρωί, από 7.00 έως 10.00, θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ευλογηθούν, κατά το έθος, οι απαρχές των καρπών της αμπέλου.

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της βόρειας Ελλάδας, μετά τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. Φτάνει σε επιφάνεια τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα στο εσωτερικό της, ενώ ο τρούλος του ναού φτάνει τα 33 μέτρα σε ύψος! Χτίστηκε σε ρυθμό βασιλικής μετά τρούλου το 1965.

Επίσης, στον ναό θησαυρίζονται λείψανα του Αγίου Δημητρίου, που έχουν έρθει εδώ από την Καππαδοκία, μέσω των προσφύγων της περιοχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων