21/08/2023 22/08/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, και την άδεια και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως π. Ειρηναίος Λαφτσής, επισκέφθηκε από 27 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κολομβία και στη Γουατεμάλα. Κατά το διάστημα αυτό ο π. Ειρηναίος επισκέφθηκε όλες τις...
21 Αυγούστου, 2023 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2023 - 0:41

Ιεραποστολική δράση της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως σε Κολομβία και Γουατεμάλα

Διαδώστε:
Ιεραποστολική δράση της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως σε Κολομβία και Γουατεμάλα

Με την ευλογία του Σεβασμιιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, και την άδεια και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως π. Ειρηναίος Λαφτσής, επισκέφθηκε από 27 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κολομβία και στη Γουατεμάλα.

Κατά το διάστημα αυτό ο π. Ειρηναίος επισκέφθηκε όλες τις ορθόδοξες παροικίες τις οποίες διακονεί με αυταπάρνηση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος και πραγματοποίησε σεμινάρια θεολογίας και δογματικής της Πίστεώς μας, για την λειτουργική τάξη των ακολουθιών και για την διοικητική δομή και οργάνωση των ενοριών και την οργάνωση των φιλανθρωπικών δομών.

Επίσης, μετά από πρόταση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου πραγματοποίησε διαλέξεις σε ρωμαιοκαθολικά και προτεσταντικά πανεπιστήμια παρουσιάζοντας την ορθόδοξη διδασκαλία και ζωή, όπως και σε διάφορες θρησκευτικές κρατικές επιτροπές.

 

Με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άσσου και τους συνεργάτες του ο π. Ειρηναίος επισκέφθηκαν φαβέλλες και εξαθλιωμένες χριστιανικές οικογένειες σε διάφορες πόλεις της Κολομβίας και παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Μετέφερε εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου ως ενίσχυση του σημαντικού έργου που πραγματοποιεί η νεοσύστατη εκκλησία στην Κολομβία, σετ με δισκοπότηρα, αγιογραφίες (δωρεά της Σχολής Αγιογραφίας «Η Αγία Γλυκερία» της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως) για το πρώτο ναό που κτίστηκε στη χώρα, ιερατικά υφάσματα και άμφια, θυμίαμα και κεριά από την Ιερά Μονή «Παναγία του Έβρου», καθώς και επιστήθιους σταυρούς, ράσα και αντεριά.

 

Η ενημέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως καταλήγει: «Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστημένος για επιτυχή επίσκεψη του Πρωτοσυγκέλλου μας και την ενισχυτική του προσφορά για την τοπική εκκλησία, εύχεται και προσεύχεται ώστε η Ιερά Μητρόπολη Μεξικού υπό την καθοδήγηση του αξίου Ποιμενάρχου της κ. Αθηναγόρα και την θυσιαστική ποιμαντική μέριμνα του Θεοφ. Επισκόπου Άσσου να μεταφέρει το φως της Ορθοδόξου Πίστεώς μας σε όλη την Κεντρική και Λατινική Αμερική.»

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων