06/01/2022 06/01/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη, με επίκεντρο το λιμάνι της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.  Μετά την Θεία Λειτουργία και χωρίς να πραγματοποιηθεί πομπή και λιτανεία, έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 22:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 22:22

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Διαδώστε:
Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη, με επίκεντρο το λιμάνι της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Μετά την Θεία Λειτουργία και χωρίς να πραγματοποιηθεί πομπή και λιτανεία, έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Άνθιμο, παρουσία των τοπικών αρχών και πάρα πολλών πιστών. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι βουλευτές του νομού Αναστάσιος Δημοσχάκης και Νατάσα Γκαρά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Σταύρος Παπασταθόπουλος, Αστυνομκός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας.

Ακόμα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με με την Εθελοντική ομάδα αυτοδυτών και ναυαγοσωστών Αλεξανδρούπολης της οποίας είναι μέλος, βούτηξε στα παγωμένα νερά για να βρίσκεται κοντά σε όσους βούτηξαν για τον Σταυρό.

Αυτός που έπιασε τον Σταυρό ήταν ο 18χρονος αθλητής κολύμβησης του ΝΟΑ και φοιτητής Στράτος Βολτέζος, που έλαβε την ευλογία του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμου και δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων.

Πηγή: www.evros-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων