13/03/2024 13/03/2024 Ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελεσθεί την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, στις 6.00’ το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην καρδιά της Αλεξανδρουπόλεως. Θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος με θέμα: «Τραγουδήσαμε και δεν χορέψατε, μοιρολογήσαμε και δεν κλάψατε. ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.» Ο...
13 Μαρτίου, 2024 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 13:56

Κατανυκτικός-Συγχωρητικός Εσπερινός και ομιλία Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

Διαδώστε:
Κατανυκτικός-Συγχωρητικός Εσπερινός και ομιλία Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

Ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελεσθεί την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, στις 6.00’ το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην καρδιά της Αλεξανδρουπόλεως. Θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος με θέμα: «Τραγουδήσαμε και δεν χορέψατε, μοιρολογήσαμε και δεν κλάψατε. ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.»

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής της Τυρινής, αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου και λέγεται από την Εκκλησία και «Συγχωρητικός», επειδή δίδει την ευκαιρία στους Χριστιανούς να συγχωρεθούν μεταξύ τυος. Με αυτόν τον τρόπο βιώνεται η μετάνοια, η ταπείνωση και η προσευχή που αποτελούν τα ουσιώδη αγωνίσματα και γνωρίσματα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων