11/03/2020 11/03/2020 «Η Αγία Γραφή λέει να τιμάτε τους γιατρούς και τα φάρμακα. Ο αγιασμός πάει στην ψυχή. Όποιος είναι άρρωστος ας μην έρθει στην Εκκλησία. Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και προσθέτει: “Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ο πιστός που...
11 Μαρτίου, 2020 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 12:07

Μητρ. Αλεξανδρουπόλεως: Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα

Διαδώστε:
Μητρ. Αλεξανδρουπόλεως: Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα

«Η Αγία Γραφή λέει να τιμάτε τους γιατρούς και τα φάρμακα. Ο αγιασμός πάει στην ψυχή. Όποιος είναι άρρωστος ας μην έρθει στην Εκκλησία. Δεν μπορούμε να περιφρονούμε τα φάρμακα” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και προσθέτει:
“Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ο πιστός που δεν αισθάνεται καλά μπορεί να έρθει το απόγευμα όταν η Εκκλησία δεν έχει πολύ κόσμο και να ανάψει το κερί του και να κάνει την προσευχή του. Εμείς τους Ναούς δεν πρόκειται να τους κλείσουμε. Όποιος δε μπορεί όμως να έρθει στην Εκκλησία να μην έρθει, ας το αποφύγει. Νομίζει κανείς ότι επειδή είναι πιστός τα μικρόβια δεν θα τον πλησιάσουν; Οι ιερείς δεν αρρωσταίνουν;»

Τέλος για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τη μετάδοση της νόσου μέσω αυτού, ο Μητροπολίτης  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκείνο θέλει πίστη. Δεν είναι μαγική η Θεία Κοινωνία. Ανάλογα με την πίστη που έχουμε ενεργεί και δε βλάπτει. Αλλά ποιος μπορεί να μετρήσει την πίστη; Αν έχεις μεγάλη πίστη, μπορείς να περπατήσεις πάνω στα κύματα από την Αλεξανδρούπολη ως την Σαμοθράκη. Αν δεν έχεις όμως; Πρέπει να προσερχόμαστε με πίστη για τη Θεία Κοινωνία και όχι με διάθεση επίδειξης. Ο αγιασμός πάει στην ψυχή. Και αν ο Θεός θέλει να δοκιμαστούμε;»

Φωτογραφία: Γιάννης Ναλπάντης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων