23/11/2022 23/11/2022 Η Εκκλησία μας. την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022  γιόρτασε την μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ναό του Σολομώντα και η Πολιτεία μας έχει θεσπίσει κατά αυτήν την ημέρα να γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας. Φέτος, στην Αλεξανδρούπολη, για πρώτη φορά, ο κεντρικός εορτασμός της διπλής θρησκευτικής και στρατιωτικής εορτής...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 10:32

Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον ναό της Παναγίας της Στρατηγίσσης

Διαδώστε:
Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον ναό της Παναγίας της Στρατηγίσσης

Η Εκκλησία μας. την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022  γιόρτασε την μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ναό του Σολομώντα και η Πολιτεία μας έχει θεσπίσει κατά αυτήν την ημέρα να γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας. Φέτος, στην Αλεξανδρούπολη, για πρώτη φορά, ο κεντρικός εορτασμός της διπλής θρησκευτικής και στρατιωτικής εορτής τελέσθηκε στον νεόδμητο υπόγειο Ναό της Παναγίας της Στρατηγίσσης, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ.

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον Ναό της Παναγίας ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, παρουσία αρκετών πιστών της γύρω περιοχής. Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος μίλησε για τα ιστορικά στοιχεία της εορτής και την είσοδο της Παναγίας στο Ναό , καθώς και για την ιστορία του ιδίου του Ναού του Σολομώντα. Στο τέλος ανάφερε ότι πλέον η εορτή των Εισοδίων θα τελείται ως η κυρία πανήγυρις του ναού της Παναγίας της Στρατηγίσσης που ονομάσθηκε προς τιμήν του ενδόξου Στρατού μας που παραχώρησε τον χώρο για να κτισθεί ο μοναδικός αφιερωμένος στην Παναγία ναός της Αλεξανδρούπολης.

Το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον Ναό της Παναγίας ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής των Εισοδίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος πιστών και οι τοπικοί Άρχοντες της Πολιτείας, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, υποστράτηγο κ. Καβιδόπουλο για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχήθηκε σύντομα να μπορέσει να ξεκινήσει η ανέγερση του κυρίως ναού της Παναγίας της Στρατηγίσσης, ώστε να τελείται εκεί η εορτή των Εισοδίων και των υπολοίπων θεομητορικών εορτών που θα οριστούν.

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων