28/02/2023 28/02/2023 Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη τελέστηκε ο απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023 ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, της Συγγνώμης, της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου, λέγεται από την Εκκλησία μας και «Συγχωρητικός»,...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:04
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 19:55

Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη τελέστηκε ο απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023 ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, της Συγγνώμης, της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου, λέγεται από την Εκκλησία μας και «Συγχωρητικός», επειδή δίδει την ευκαιρία στους Χριστιανούς να συγχωρεθούμε μεταξύ μας για να βιώσουμε αξίως την πνευματικότητα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, κατ’ έθος, ομίλησε στο εκκλησίασμα με θέμα: «Η επικίνδυνη έννοια του Θεού και η καλλιέργεια σχέσεως με τον Χριστό».

Παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ζήτησε συγγνώμη από το ποίμνιο της Μητροπόλεως για όποια τυχόν στενοχωρία ή πικρία ή σκανδαλισμός προήλθε από το πρόσωπό του και ζήτησε να συγχωρήσουν όλοι οι χριστιανοί τους συνανθρώπους τους και τους ιερείς εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε επίσης τη Συγχωρητική Ευχή για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ευλόγησε όλο το εκκλησίασμα δίνοντας ως ευλογία από ένα κομποσχοίνι.

Κατανυκτικοί Εσπερινοί τελέσθηκαν και στις κωμοπόλεις των Φερών και του Τυχερού με ομιλητές τους ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως.

   

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων