19/10/2020 19/10/2020 “Σε απάντηση κάποιου κειμένου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω τους χριστιανούς μας σχετικά με το ναΐδιο του Οσίου Παϊσίου στον «Πλατανότοπο» Μαΐστρου” αναφέρει σε επίκαιρη δηλώσή του, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. “Ο Ναός είναι ιδιωτικός, όμως, «άνοιξε» παράνομα σε δημόσια λατρεία με συνέπεια την αδιαφανή διαχείρισή του....
19 Οκτωβρίου, 2020 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2020 - 17:54

Απάντηση για το ναΐδιο του Αγίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Απάντηση για το ναΐδιο του Αγίου Παϊσίου

“Σε απάντηση κάποιου κειμένου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω τους χριστιανούς μας σχετικά με το ναΐδιο του Οσίου Παϊσίου στον «Πλατανότοπο» Μαΐστρου” αναφέρει σε επίκαιρη δηλώσή του, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

“Ο Ναός είναι ιδιωτικός, όμως, «άνοιξε» παράνομα σε δημόσια λατρεία με συνέπεια την αδιαφανή διαχείρισή του. Το υπήγαγα στη διαχείριση του Ενοριακού Ναού Αγίου Ελευθερίου (επειδή η Αγία Μαρίνα είναι Προσκυνηματικός και όχι Ενοριακός Ναός), ώστε να τυγχάνει διαφανούς διαχειρίσεως και δημόσιας λατρείας και οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της Ιεράς Μητροπόλεως και ζήτησαν την ακύρωση της ένταξης του Ναϊδίου τους στη δημόσια διαφανή διαχειριστικά διαδικασία που ισχύει για όλους τους Ναούς της Χώρας ανεξαιρέτως”

Ο Σεβασμιώτατος συνεχίζει: “Η Απόφαση του ΣτΕ μου επέβαλε «ως υποχρεωτικώς οφειλομένη νόμιμη ενέργεια» τη σφράγιση του ναϊδίου του Οσίου Παϊσίου, επειδή απεδείχθη ότι το ναΐδιο παρέμενε ανοιχτό καθημερινά. Οι ιδιοκτήτες επανήλθαν εναντίον της Ιεράς Μητροπόλεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να το ανοίξουν ξανά και να το διαχειρισθούν κατά την ιδική τους προσωπική κρίση. Καλώ τους χριστιανούς αδελφούς μας να εντείνουν τις προσευχές τους, ώστε να ανοίξει το ναΐδιο (αφού το θέλουν οι ιδιοκτήτες), όμως βάσει των νομίμων διαδικασιών που ισχύουν για όλους τους Ενοριακούς, Προσκυνηματικούς και Ιδιωτικούς Ναούς της Χώρας μας σύμφωνα με την ειδική Νομοθεσία”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων