21/04/2024 21/04/2024 Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος λειτούργησε, την Κυριακή Ε’ των Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Δορίσκου. Αρκετοί πιστοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών ήταν ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Κορρές και ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Κολγιώνης. Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης μίλησε προς το εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή, ενώ...
21 Απριλίου, 2024 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2024 - 16:30

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Διδαχή και εμπειρία δια χάριτου και μέλανος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Διδαχή και εμπειρία δια χάριτου και μέλανος

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος λειτούργησε, την Κυριακή Ε’ των Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Δορίσκου. Αρκετοί πιστοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών ήταν ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Κορρές και ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Κολγιώνης.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης μίλησε προς το εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή, ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε σε όλος τους πιστούς να έχουν την ευλογία του Χριστού στη ζωή τους και με το καλό να εορτασθεί η μεγάλη Εορτή της Αναστάσεως.

“Η Ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός της ιστορίας που φανέρωσε στον κόσμο μας το θαύμα του Θεού. Σε δύο εβδομάδες από σήμερα, όλοι μας θα σταθούμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτό το θαύμα. Έχουμε να αποφασίσουμε πρώτα αν το αποδεχτούμε και έπειτα αν το αφήσουμε να δράσει στη ζωή μας. Από την απάντησή μας θα εξαρτηθεί η ποιότητα της ζωής μας, οπότε και η ποσότητα, οπωσδήποτε όμως, η προοπτική της. Η Ανάσταση του Χριστού είναι το θεμέλιο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεώς μας, αλλά είναι συγχρόνως και η μοίρα του κόσμου μας”, είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά το ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω το κήρυγμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως:

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων