24/09/2021 24/09/2021 Τα θυρανοίξια του νέου ημιυπόγειου ναού της Αλεξανδρουπόλεως που βρίσκεται στη συμβολή της Περιφερειακής Οδού και της οδού Ηροδότου, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ και στο ρωσικού τύπου Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου τελέστηκαν την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Ο ημιυπόγειος αυτός ναός είναι κτισμένος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ελληνικού...
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2021 - 10:17

Ο στρατός παραχώρησε χώρο για να υψωθεί η Παναγία Στρατήγισσα

Διαδώστε:
Ο στρατός παραχώρησε χώρο για να υψωθεί η Παναγία Στρατήγισσα

Τα θυρανοίξια του νέου ημιυπόγειου ναού της Αλεξανδρουπόλεως που βρίσκεται στη συμβολή της Περιφερειακής Οδού και της οδού Ηροδότου, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ και στο ρωσικού τύπου Παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου τελέστηκαν την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

Ο ημιυπόγειος αυτός ναός είναι κτισμένος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Στρατού που παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη για να κτιστεί Ναός. Αποτελεί την βάση του κυρίως ναού που πρόκειται να κτιστεί από την Ιερά Μητρόπολη και που θα είναι αφιερωμένος στην Παναγία την Στρατήγισσα, ενώ ο υπόγειος ναός πρόκειται να αφιερωθεί στους νεοφανείς Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Μετά τον αγιασμό των θυρανοιξίων ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην δυσκολίες που θα θεραπεύσει ο νέος αυτός ναός, καθώς η πόλη επεκτείνεται και η όμορη ενορία της Μεταμορφώσεως, παρά τον τεράστιο ναό της, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της που διαρκώς αυξάνονται. Ευχαρίστησε δια του Διοικητού της 12ης Μεραρχίας, την Ηγεσία και τις Υπηρεσίες του Ελληνικού Στρατού μας που πρόθυμα αποδέχθηκαν την παραχώρηση του χώρου και βοήθησαν να ξεπεραστούν όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν.

Ο Μητροπολίτης μετέφερε στο νέο ημιυπόγειο ναό την εφέστια εικόνα της Παναγίας “Η Πάντων Ελπίς”, μία εικόνα του 17ου αιώνα, που δωρήθηκε με παρέμβαση της Θεοτόκου στην Μητρόπολή  από έναν σεβάσμιο κληρικό και πανεπιστημιακό καθηγητή της Αθήνας.

Αμέσως μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος, οι ιερείς, οι άρχοντες και οι πιστοί εισήλθαν στον νέο ναό ψάλλοντας και τελέσθηκε ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων