29/03/2019 29/03/2019 Άρθρο με τίτλο “Ορθόδοξη Παγκοσμιοποίηση. Εθνικές Εκκλησίες μπροστά στο ξόδι της ΕΕ” δημοσίευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει: “Οι ευρωπαϊκοί λαοί κατανοούμε, ότι τα κράτη μας, είναι λιγότερο αποτελεσματικά από μόνα τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, γι’ αυτό χρειάζονται συνεργασίες και δίκτυα που θα ενισχύουν...
29 Μαρτίου, 2019 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2019 - 21:26

“Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στο ευρωπαϊκό εγχείρημα”

Διαδώστε:
“Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στο ευρωπαϊκό εγχείρημα”

Άρθρο με τίτλο “Ορθόδοξη Παγκοσμιοποίηση. Εθνικές Εκκλησίες μπροστά στο ξόδι της ΕΕ” δημοσίευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει: “Οι ευρωπαϊκοί λαοί κατανοούμε, ότι τα κράτη μας, είναι λιγότερο αποτελεσματικά από μόνα τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, γι’ αυτό χρειάζονται συνεργασίες και δίκτυα που θα ενισχύουν τη φωνή μας και θα ενδυναμώνουν την επιρροή μας. Κατανοούμε ότι τα παγκόσμια ζητήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν καλύτερα, διαμέσου παγκοσμίων προσεγγίσεων. Όμως, οι ευρωπαίοι χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, κορυφώθηκε η δυσπιστία μας στους πολιτικούς και στις δομές που υπηρετούν, οπότε, ολοένα και ασφυκτικότερα, τους «αναγκάζουμε» να περιοριστούν αποκλειστικά στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Βλέπουμε την πληθωρική επιθυμία πολλών ευρωπαίων να θέλουν να ελέγχουν τις πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και διακρίνουμε την αυξανόμενη πλειοδότηση στην εθνική ταυτότητα-κυριαρχία και στην επαν-εθνικοποίηση των πολιτικών”.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο εδώ  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων