16/04/2019 16/04/2019 Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 τελείωσαν τα Σεμινάρια Ποιμαντικής Επιμόρφωσης που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα Σεμινάρια είχαν ως θέμα τους τη “Διαχείριση των χρόνιων παθήσεων” και σε αυτά συμμετείχαν 30 κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Μητροπόλεως. Η θεματολογία των Σεμιναρίων για τη...
16 Απριλίου, 2019 - 14:52

Ολοκληρώθηκαν τα Σεμινάρια Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν τα Σεμινάρια Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 τελείωσαν τα Σεμινάρια Ποιμαντικής Επιμόρφωσης που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τα Σεμινάρια είχαν ως θέμα τους τη “Διαχείριση των χρόνιων παθήσεων” και σε αυτά συμμετείχαν 30 κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Μητροπόλεως. Η θεματολογία των Σεμιναρίων για τη διαχείριση των χρονίως πασχόντων ασθενών είναι πρωτότυπη, καθώς για πρώτη φορά διοργανώνονται από εκκλησιαστικό φορέα. Η Μητρόπολή μας σ’ αυτόν τον τομέα διαθέτει πολυετή εμπειρία καθώς λειτουργεί από το 1994 το Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων “Ο Άγιος Κυπριανός”. Στα σεμινάρια δίδαξαν ως επιμορφωτές κληρικοί της Μητροπόλεως που έχουν πιστοποιηθεί από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως ως διδάσκοντες βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προσόντων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του για την ολοκλήρωση αυτού του επιμορφωτικού προγράμματος και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως για τη συνεργασία, καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την ευλογία και τη στήριξη που δείχνει στις δράσεις του Ιδρύματος που επεκτείνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ανακοίνωσε, επίσης, τη συνέχιση των επιμορφωτικών σεμιναρίων με διαφορετική θεματολογία κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Αυτό το Σεμινάριο Επιμορφώσεως των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Μητροπόλεως είναι το δεύτερο κατά σειρά που πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2019, καθώς προηγήθηκε στις αρχές του έτους επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα το πένθος και τη διαχείρισή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων