13/08/2019 13/08/2019 Την Κυριακή 11 Αυγούστου εορτάσθηκε η μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Εύπλου του διακόνου και στην Αλεξανδρούπολη πανηγύρισε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλεως και είναι ακριβές αντίγραφο από τον τελευταίο σωζόμενο ναό της Αίνου. Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου...
13 Αυγούστου, 2019 - 11:56

Πανήγυρις παρεκκλησίου Αγίου Εύπλου

Διαδώστε:
Πανήγυρις παρεκκλησίου Αγίου Εύπλου

Την Κυριακή 11 Αυγούστου εορτάσθηκε η μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Εύπλου του διακόνου και στην Αλεξανδρούπολη πανηγύρισε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλεως και είναι ακριβές αντίγραφο από τον τελευταίο σωζόμενο ναό της Αίνου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, παρουσία αρκετών πιστών. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μίλησε στο εκκλησίασμα για τον Άγιο, το όνομά του και το παρεκκλήσιο που η ευσέβεια των Αινιτών θεμελίωσε στο λιμάνι της πόλεώς μας για να θυμίζει την αλησμόνητη πατρίδα, την Αίνο. Αμέσως μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε σύντομη βραδυνή Θεία Λειτουργία.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου (στον οποίο ανήκει το παρεκκλήσιο του Αγίου Εύπλου), ενώ οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Εύπλου που φυλάσσεται από ετών στον Μητροπολιτικό μας Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων