29/07/2021 29/07/2021 Στις 26 Ιουλίου η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής και στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισαν οι ενοριακοί Ναοί επ’ ονόματι της Αγίας στον Προβατώνα και στον Λαγηνά και τα ομώνυμα Παρεκκλήσια στην Μάκρη, στις Φέρες και στην Σαμοθράκη. Για τον λόγο αυτό την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ....
29 Ιουλίου, 2021 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 13:03

Παρουσίαση βιβλίου για την Αγία Παρασκευή στις Φέρες

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίου για την Αγία Παρασκευή στις Φέρες

Στις 26 Ιουλίου η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής και στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισαν οι ενοριακοί Ναοί επ’ ονόματι της Αγίας στον Προβατώνα και στον Λαγηνά και τα ομώνυμα Παρεκκλήσια στην Μάκρη, στις Φέρες και στην Σαμοθράκη.

Για τον λόγο αυτό την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στο Παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στις Φέρες, όπου κάτοικοι και επισκέπτες, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, τίμησαν την Αγία. Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το νέο βιβλίο -ιστορικό εγχειρίδιο-λεύκωμα, του κ. Νικολάου Γκότση με τίτλο: ” ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΕΡΩΝ το κατοχικό παρεκκλήσι”.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 σε όλους τους πανηγυρίζοντες Ιερούς ναούς και παρεκκλήσια τελέστηκε η Ακολουθία τους Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ιερούργησε στην ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαγηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων