04/02/2020 04/02/2020 “Η Αγιογραφία είναι θεία τέχνη και πρέπει να επιμελείται με προσευχή”, τόνισε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής για την νέα χρονιά και...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 11:32

Τα έργα των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας θαύμασε ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Διαδώστε:
Τα έργα των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας θαύμασε ο Μητροπολίτης Άνθιμος

“Η Αγιογραφία είναι θεία τέχνη και πρέπει να επιμελείται με προσευχή”, τόνισε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής για την νέα χρονιά και ευχήθηκε ο Θεός να τους φωτίζει ώστε οι καλλιτεχνικές δημιουργίες τους να αποβαίνουν προς δόξαν του Τριαδικού Θεού, της Παναγίας και των Αγίων της ορθοδόξου πίστεώς μας, των οποίων τις μορφές μαθαίνουν να αποτυπώνουν στον καμβά.

Ευχήθηκε δε στις δασκάλες της Σχολής, τις κυρίες Μυρσίνη και Δήμητρα Κορδώνια να διδάσκουν την αγιογραφία, η οποία είναι θεία τέχνη και πρέπει να επιτελείται με προσευχή, προσοχή και ευλάβεια.

Ο Σεβασμιώτατος θαύμασε μερικές από τις εικόνες των μαθητών που εκτέθηκαν στην αίθουσα της Σχολής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων