04/09/2022 05/09/2022 Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Για τον λόγο αυτό το απόγευμα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 3:45

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Για τον λόγο αυτό το απόγευμα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Ιόππης κ. Δαμασκηνού (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Ανθίμου.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις θερμές ευχές των αρχών του τόπου, του κλήρου και του λαού, εντός του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων