30/10/2019 30/10/2019 Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 η Εκκλησία μας εόρτασε την πανσθενή Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και το Έθνος μας πανηγυρικά ανεμνήσθη της ιστορικής ημέρας που η σύσσωμη η Ελλάδα βροντοφώναξε δια του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά το “ΟΧΙ” στην φασιστική απειλή των Ιταλών. Μιά τέτοια ημέρα διπλής εορτής για το Έθνος και την Εκκλησία μας εορτάσθηκε...
30 Οκτωβρίου, 2019 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 18:50

Παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου

Διαδώστε:
Παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 η Εκκλησία μας εόρτασε την πανσθενή Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και το Έθνος μας πανηγυρικά ανεμνήσθη της ιστορικής ημέρας που η σύσσωμη η Ελλάδα βροντοφώναξε δια του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά το “ΟΧΙ” στην φασιστική απειλή των Ιταλών.

Μιά τέτοια ημέρα διπλής εορτής για το Έθνος και την Εκκλησία μας εορτάσθηκε πανηγυρικά στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχόντων μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της πατρίδος μας κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε για την Σκέπη της Παναγίας διαχρονικά πάνω στο ελληνικό έθνος και κάλεσε όλους τους Έλληνες να αποδείξουν την ελληνική ομοψυχία όπως το 1940 σε μία νέα εποχή που πολλά αλλάζουν στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. “Το οφείλουμε”, είπε χαρακτηριστικά, “σε αυτά τα παιδιά που κρατούν σήμερα το ιερό σύμβολο της πατρίδος μας γιατί είναι η παρακαταθήκη και η παράδοση που θα τους δώσουμε. Και την παράδοση οφείλουμε να την βελτιώνουμε και όχι να την καταστρέφουμε”.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας ανέγνωσε η κα. Στυλιανή Μοσχονά, καθηγήτρια-φιλόλογος του 5ου Γυμνασίου της πόλεώς μας.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία παρετέθη κέρασμα στο Επισκοπείο της Μητροπολέως και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του Φάρου και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση παρουσία πλήθους κόσμου λόγω και των πολύ ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων