22/03/2024 24/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τέλεσε Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννου Δημητριάδη ο οποίος κατάγεται από την Νίψα. Ο χειροτονούμενος στο λόγο του αναφέρθηκε στον πόθο του για την...
22 Μαρτίου, 2024 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 19:11

Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου π. Ιωάννου Δημητριάδη στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου π. Ιωάννου Δημητριάδη στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τέλεσε Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννου Δημητριάδη ο οποίος κατάγεται από την Νίψα.

Ο χειροτονούμενος στο λόγο του αναφέρθηκε στον πόθο του για την ιερωσύνη από την παιδική του ηλικία καθώς μεγάλωσε μέσα σε μία ιερατική οικογένεια διότι πατέρας του ήταν ο αοίδιμος π. Γαβριήλ Δημητριάδης, επί πολλά έτη εφημέριος της Νίψας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε την σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του για την αγάπη και την συμπαράσταση που του έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και αναφέρθηκε στον χειροτονούμενο Ιωάννη και στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Τόνισε πόσο σημαντικό είναι να υπακούν οι άνθρωποι στο κάλεσμα του Χριστού για να διακονήσουν την Εκκλησία Του και να υπηρετούν τους ανθρώπους με αυταπάρνηση και Θείο φόβο, ώστε ποτέ να μην τους βλάψουν αλλά να δέχονται τούς πάντες για να απαλύνουν τον πόνο τους κάθε φορά που χτυπούν την πόρτα της εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων