06/12/2018 06/12/2018 Πρόκειται για ένα εξωκλήσι που βρίσκετε στην παραλία Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, χτισμένο μέσα στην άγρια ομορφιά των βράχων. Όπως γράφουν οι Αργολικές Ειδήσεις φτιάχτηκε την περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας στην περιοχή του Ναυπλίου ,από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο, που ήταν τότε ένα μεγάλο λιμάνι και...
06 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2018 - 11:01

Άγιος Νικόλαος ο κρασόκτιστος

Διαδώστε:
Άγιος Νικόλαος ο κρασόκτιστος

Πρόκειται για ένα εξωκλήσι που βρίσκετε στην παραλία Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, χτισμένο μέσα στην άγρια ομορφιά των βράχων.

Όπως γράφουν οι Αργολικές Ειδήσεις φτιάχτηκε την περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας στην περιοχή του Ναυπλίου ,από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο, που ήταν τότε ένα μεγάλο λιμάνι και κέντρο εμπορίου προς την Ευρώπη και την Ανατολή.

Ο καπετάνιος με το πλοίο του μπαίνοντας νύχτα στο λιμάνι έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία , μιας και το μέρος εκείνο το πιάνει ιδίως τον χειμώνα ο καιρός , ο καπετάνιος τότε για να σωθεί έταξε να φτιάξει μια εκκλησία σε εκείνο το μέρος αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο.

Έτσι και έγινε ,το καράβι σώθηκε κι ο καπετάνιος πραγματοποίησε το τάμα του και έφτιαξε την εκκλησία και μάλιστα με πολύ κόπο λόγω του δύσβατου της περιοχής. Για την κατασκευή του ναού χρησιμοποίησε αντί για νερό κρασί.

Από τότε το εκκλησάκι στέκει αγέρωχο μέσα στους αέρηδες τα κύματα του χειμώνα και κόντρα στα φυσικά φαινόμενα .Για να πάει κανείς εκεί περπατά λίγα χιλιόμετρα μέσα από ένα μονοπάτι και σαν όαση βλέπει το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι .

Το γραφικό εκκλησάκι ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων