06/01/2019 06/01/2019 Στη Ν. Κίο την τελετή του Αγιασμού των υδάτων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος παρουσία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Άργους Μυκηνών και πλήθος κόσμου, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019. Στην κωμόπολη της Νέας Κίου, λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, αναβιώνουν Μικρασιατικά έθιμα από την Κίο, με ρίψη του νεότερου καπετάνιου στη θάλασσα και τον...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2019 - 14:47

Ο Καθαγιασμός των υδάτων στην Νέα Κίο

Διαδώστε:
Ο Καθαγιασμός των υδάτων στην Νέα Κίο

Στη Ν. Κίο την τελετή του Αγιασμού των υδάτων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος παρουσία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Άργους Μυκηνών και πλήθος κόσμου, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019. Στην κωμόπολη της Νέας Κίου, λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, αναβιώνουν Μικρασιατικά έθιμα από την Κίο, με ρίψη του νεότερου καπετάνιου στη θάλασσα και τον πυροβολισμό των γκαζοτενεκέδων που βρίσκονται μέσα στην θάλασσα. Κάθε χρόνο πάρα πολλά νέα παιδιά πέφτουν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό για ευλογία δική τους και των οικογενειών τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων