16/12/2018 16/12/2018 Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ διοργάνωσε εκδήλωση για τις παραμέτρους της προσφυγικής δοκιμασίας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Κίου στην Αργολίδα. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος. Η Κίος της ρωμαλέας ρωμιοσύνης κατοικούνταν το 1922 από 12.000 Έλληνες σε συνολικό πληθυσμό 15.000.Έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας των μεγάλων νηπτικών οριζόντων,με...
16 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2018 - 13:33

Σε εκδήλωση για την προσφυγιά ο Μητροπολίτης Αργολίδος

Διαδώστε:
Σε εκδήλωση για την προσφυγιά ο Μητροπολίτης Αργολίδος

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ διοργάνωσε εκδήλωση για τις παραμέτρους της προσφυγικής δοκιμασίας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Κίου στην Αργολίδα. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος.

Η Κίος της ρωμαλέας ρωμιοσύνης κατοικούνταν το 1922 από 12.000 Έλληνες σε συνολικό πληθυσμό 15.000.Έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας των μεγάλων νηπτικών οριζόντων,με σφριγηλή πολιτιστική και εμπορική ζωή,επίνειο της Προύσας.Και μετά η καταστροφή,η οδύνη του ξεριζωμού,η μετεγκατάσταση στη Νέα Κίο της Αργολίδας.

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ,εμμένοντας στην πεποίθηση ότι επανεγγράφοντας στη λα’ι’κή συνείδηση τις ιστορικές μνήμες, ενισχύει την ελευθερόφρονα αντίσταση στην πραγμοποίηση της ζωής μας.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο δικηγόρος και πρώην δήμαρχος του Δήμου Νέας Κίου Γιώργος Μανινής, με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή: 96 χρόνια μετά».

Εκτός του Σεβασμιωτάτου χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και οι Ενωσίτες της περιοχής, όπως οι Ηλίας και Θύμιος Χατζηγεωργίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων