13/01/2019 13/01/2019 Πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση στην Επίδαυρο Αργολίδας, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Α Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Περιφερειακές και τοπικές, στρατιωτικές, πολιτικές αρχές, μαθητές σχολείων και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Προηγήθηκε  δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο...
13 Ιανουαρίου, 2019 - 13:50

197 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου

Διαδώστε:
197 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου

Πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση στην Επίδαυρο Αργολίδας, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Α Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Περιφερειακές και τοπικές, στρατιωτικές, πολιτικές αρχές, μαθητές σχολείων και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Προηγήθηκε  δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος . Η Εθνοσυνέλευση ήταν ένα μεγάλο γεγονός-ορόσημο, που σηματοδότησε την πορεία του νεότερου Ελληνικού κράτους .Στην Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου γράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ορίστηκε ο τρόπος της προσωρινής λειτουργίας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και ψηφίστηκε την 1η Ιανουαρίου 1822 το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Studio Μπουγιώτης – Ρσσιάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων