07/05/2023 07/05/2023 Ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Πολιούχο και Προστάτη του ,Άγιο Πέτρο Επίσκοπο Άργους, πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Μάη εκδηλώσεις με γενικό τίτλο: “Άγιος Πέτρος 2023 – Πέτρε τῶν Ἀργείων καλλονή…”. Το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργείων ο Δαναός πραγματοποιήθηκε αγιολογική ημερίδα αφιερωμένη στον...
07 Μαΐου, 2023 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2023 - 17:13

Αγιολογική ημερίδα αφιερωμένη στον Άγιο Πέτρο Επίσκοπο Άργους

Διαδώστε:
Αγιολογική ημερίδα αφιερωμένη στον Άγιο Πέτρο Επίσκοπο Άργους

Ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Πολιούχο και Προστάτη του ,Άγιο Πέτρο Επίσκοπο Άργους, πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Μάη εκδηλώσεις με γενικό τίτλο: “Άγιος Πέτρος 2023 – Πέτρε τῶν Ἀργείων καλλονή…”.

Το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργείων ο Δαναός πραγματοποιήθηκε αγιολογική ημερίδα αφιερωμένη στον Άγιο Πέτρο.

Ομιλητές ήταν οι: π. Γεώργιος Σελλής προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ν. Αγ. Πέτρου και πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε., κ. Άγγελος Παπανικολάου θεολόγος-ερευνητής, κ. Ιωάννης Χαβιαρλής Λαμπαδάριος του Αγ. Πέτρου, καθηγητής βυζαντινής μουσικής και κ. Αγαμέμνων Τσελίκας, φιλόλογος και παλαιογράφος.

Στον ισόγειο χώρο του Δαναού εκτέθηκαν εικόνες του Αγίου Πέτρου από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς Αργολίδος και σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Δ.Α.Μ. του Δήμου Αργούς Μυκηνών .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων