09/06/2021 09/06/2021 Στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδας, τελέσθηκε Αναστάσιμη αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021. Την Ιερά Αναστάσιμη Αγρυπνία τέλεσαν οι εφημέριοι του ναού, π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτσιος. Με την Αναστάσιμη Αγρυπνία της Αποδόσεως της εορτής δίνεται ή ευκαιρία σε όλους να...
Ενορίες : Αγίας Ειρήνης Νέα Κίου
09 Ιουνίου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 9:59

Αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα στη Νέα Κίο

Διαδώστε:
Αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα στη Νέα Κίο

Στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδας, τελέσθηκε Αναστάσιμη αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021.

Την Ιερά Αναστάσιμη Αγρυπνία τέλεσαν οι εφημέριοι του ναού, π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτσιος.

Με την Αναστάσιμη Αγρυπνία της Αποδόσεως της εορτής δίνεται ή ευκαιρία σε όλους να εορταστεί με λαμπρότητα και ιεροπρεπώς ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, καθώς οι λατρευτικές εκδηλώσεις ψάλλονται πανηγυρικώς όπως ακριβώς κατά την νύκτα της Αναστάσεως.

Στη λειτουργική γλώσσα της εκκλησίας η Απόδοση του Πάσχα σημαίνει την κατάκλειση (ολοκλήρωση) της εορτής , που διαρκεί συνολικά 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Τιμάται από την Εκκλησία την παραμονή της Αναλήψεως. Αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις, καθώς οι περισσότερες εορτές έχουν την απόδοσή τους την όγδοη ημέρα, δηλαδή έχουν διάρκεια οκτώ ημερών. Τη συνήθεια αυτή κληρονόμησε η χριστιανική λατρεία από τις μεγάλες ιουδαϊκές εορτές, που διαρκούσαν οκτώ ημέρες.

Ανήμερα της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα (παραμονή της Αναλήψεως) οι πιστοί λένε για τελευταία φορά το «Χριστός Ανέστη», οι νοικοκυρές βάφουν ή τρώνε τα τελευταία κόκκινα αυγά, ενώ σε κάποια μέρη καίνε τα δαφνόφυλλα που έμειναν από το «Ανάστα ο Θεός» του Μεγάλου Σαββάτου.

Πηγή Φωτογραφιών: Studio B&G Μπουγιώτης-Ρασσιάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων