10/08/2023 10/08/2023 Με αφορμή την επικείμενη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του Καλοκαιριού, τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2023, Ιερά Αγρυπνία στον ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου. Την ιερά ακολουθία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος. Στο ψηλότερο μέρος του Ναυπλίου, πάνω από τον ιστορικό συνοικισμό της Πρόνοιας,...
10 Αυγούστου, 2023 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2023 - 13:38

Αγρυπνία στην Ευαγγελίστρια στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Αγρυπνία στην Ευαγγελίστρια στο Ναύπλιο

Με αφορμή την επικείμενη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του Καλοκαιριού, τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2023, Ιερά Αγρυπνία στον ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου. Την ιερά ακολουθία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος.

Στο ψηλότερο μέρος του Ναυπλίου, πάνω από τον ιστορικό συνοικισμό της Πρόνοιας, μεγαλόπρεπο υψώνεται το κτιριακό συγκρότημα της Ευαγγελιστρίας, που είναι τόπος προσκυνήματος όλων των κατοίκων της Αργολίδος, αλλά και όλων των Ελλήνων που φτάνουν ίσαμε τον βράχο της Παναγίας. Ορθώνεται σε μία επιβλητική και εντυπωσιακή θέση με μεγάλη αυλή και με θέα σʼ όλη την πόλη του Ναυπλίου και την θάλασσα. Βλέπει κανείς από την Ευαγγελιστρία το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, το λιμάνι, την πλατεία Συντάγματος και άλλα ιστορικά αξιοθέατα και μνημεία της πόλης.

Η όλη δομή του Ιερού Ναού και των πλησίον αυτού οικοδομημάτων, μας φανερώνουν πως κάποτε ήταν μικρό μοναστήρι. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή. Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος. Το αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδας και ο κόσμος κατά χιλιάδες από το πρωί της παραμονής και ανήμερα του Ευαγγελισμού όλη μέρα, σπεύδουν να ζητήσουν τη χάρη της Παναγίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων