05/05/2024 05/05/2024 Την Αναστάσιμη ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Το πρωί τελέσθηκε ο εσπερινός του Πάσχα, η ακολουθία που έχει αναστάσιμο και πανηγυρικό χαρακτήρα, η λεγομένη Πρώτη Ανάσταση. Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου...
05 Μαΐου, 2024 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2024 - 13:38

Αναστάσιμη ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Αναστάσιμη ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο

Την Αναστάσιμη ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το πρωί τελέσθηκε ο εσπερινός του Πάσχα, η ακολουθία που έχει αναστάσιμο και πανηγυρικό χαρακτήρα, η λεγομένη Πρώτη Ανάσταση.

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ,όπως και σε όλες τις εκκλησίες έσβησαν τα φώτα και ο Σεβασμιώτατος πρόβαλε στην Ωραία Πύλη, κρατώντας σε κάθε χέρι από μία δεσμίδα τριάντα τριών κεριών με το Άγιο Φως, και ψάλλοντας το «Δεύτε λάβετε Φως…».

Στην συνέχεια ιερείς, ψάλτες και πιστοί βγήκαν στο περίβολο της εκκλησίας όπου έγινε η ανάγνωση του Ευαγγελίου της Αναστάσεως. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος έψαλλε το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος», κάτω από τον χαρμόσυνο ήχο των κωδωνοκρουσιών από όλες τις εκκλησίες του Ναυπλίου.

Την Αναστάσιμη Ακολουθία παρακολούθησε πλήθος πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό από νωρίς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων