03/05/2023 03/05/2023 Η πόλη του Άργους εορτάζει και τιμά τον προστάτη Άγιο Πέτρο, Επίσκοπο Άργους τον Θαυματουργό με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις. Ανήμερα της εορτής του Αγίου, σήμερα Τετάρτη 3 Μαϊου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος...
03 Μαΐου, 2023 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 12:27

Άργος: Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Πέτρο

Διαδώστε:
Άργος: Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Πέτρο

Η πόλη του Άργους εορτάζει και τιμά τον προστάτη Άγιο Πέτρο, Επίσκοπο Άργους τον Θαυματουργό με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, σήμερα Τετάρτη 3 Μαϊου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Την παραμονή της εορτής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος και Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε του Μητροπολίτες, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου περίλαμπρα.

Διαβάστε επίσης: 

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Άργους Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων