21/05/2023 21/05/2023 Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό, Κυριακή  21 Μαΐου 2023. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος . Ανήμερα της εορτής τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο,ο...
21 Μαΐου, 2023 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 16:58

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό, Κυριακή  21 Μαΐου 2023.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος . Ανήμερα της εορτής τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των εορτασμών “Κωνσταντίνεια 2023” που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η  Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου από την Μητρόπολη της Ύδρας .

Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, στο τέλος της θείας λειτουργία , ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την τους εορτάζοντας Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη καθώς και τον νεομάρτυρα Κωνσταντίνο τον Υδραίο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων