20/07/2023 20/07/2023 Με κάθε λαμπρότητα τιμάτε στο γραφικό ψαροχώρι Βιβάρι Αργολίδος η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται δίπλα στην παραλία. Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία...
20 Ιουλίου, 2023 - 9:50

Αρχιερατικός εσπερινός για τον Προφήτη Ηλία στο Βιβάρι Αργολίδας (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αρχιερατικός εσπερινός για τον Προφήτη Ηλία στο Βιβάρι Αργολίδας (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε λαμπρότητα τιμάτε στο γραφικό ψαροχώρι Βιβάρι Αργολίδος η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται δίπλα στην παραλία.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία στην παραλία του χωριού προς ευλογία των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Αργολίδας τους Ιερείς καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Προφήτη Ηλία.

Το Βιβάρι είναι ένα ψαροχώρι 10 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και δύο χιλιόμετρα από το Δρέπανο. Τοπολογικά βρίσκεται σε ένα κόλπο όπου σχηματίζει ένα φυσικό λιμάνι που προστατεύεται από τους ανέμους και χρησιμοποιείται από τους ντόπιους και τους επισκέπτες για αγκυροβόλημα.

Κατά την Ενετική περίοδο αποτελούσε το ναύσταθμο και το ναυπηγείο των Ενετών.

DCIM101MEDIADJI_0119.JPG

Οι κάτοικοι του Βιβαρίου ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, την αλιεία και την γεωργία.

Στο κέντρο του Βιβαρίου μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Προφήτη Ηλία όπου στις 19 Ιουλίου γιορτάζει και διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά πιάτα.

Μεταξύ Βιβαρίου και Δρεπάνου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα όπου αριθμεί χιλιάδες είδη ψαριών αλλά και σπάνια είδη πουλιών.

Το Βιβάρι είναι ένας τουριστικά οργανωμένος προορισμός διαθέτοντας ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες, επιπλωμένες κατοικίες παρέχοντας επίσης πολλές ψαροταβέρνες πάνω στην παραλία.

Σήμερα με το νόμο του Καλλικράτη το Βιβάρι ανήκει στη δημοτική ενότητα Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων και εμφανίζεται με την ονομασία Βιβάρι και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 314 κατοίκους.

DCIM101MEDIADJI_0029.JPG

DCIM101MEDIADJI_0011.JPG

DCIM101MEDIADJI_0021.JPG

DCIM101MEDIADJI_0053.JPG

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων