01/06/2019 01/06/2019 Τελέσθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο τα Εγκαίνια του ιερού ναού των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο ορεινό χωριό Φρέγκαινα Αργολίδος. Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων στον ιερό ναό των Αγίων Ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Φρέγκαινα Άργους. Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 τελέσθηκε...
01 Ιουνίου, 2019 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2019 - 18:16

Εγκαίνια Ι. Ναού τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ι. Ναού τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος

Τελέσθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο τα Εγκαίνια του ιερού ναού των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο ορεινό χωριό Φρέγκαινα Αργολίδος.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων στον ιερό ναό των Αγίων Ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Φρέγκαινα Άργους.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Τελετή εγκαινίων του Ιερού Ναού και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδας κ. Νεκταρίου.

 

 

Η Φρέγκαινη είναι ένα χωριό στην Αργολίδα, 17 περίπου χιλιόμετρα δυτικά του Άργους και ανήκει στο Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Η Φρέγκαινη (ή και Φρέγκαινα) βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και έχει περίπου 50 κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τις ελιές. Οι περισσότεροι κατηφόρισαν προς το Άργος και ως επί το πλείστον σήμερα στο χωριό ζουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Η εκκλησία του χωριού είναι ο Άγιος Ραφαήλ και οι Άγιοι Απόστολοι που είναι και το κοιμητήριο του χωριού.

Στη Φρέγκαινη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, το Μερκούρι, το Μάζι, την Καρυά και τα γύρω χωριά έχει εντοπιστεί άγρια πανίδα, όπως τσακάλια, αγριογούρουνα και φίδια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων