27/02/2021 27/02/2021 Στις 27 Φεβρουαρίου 2021 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2021, και μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη.  Την παραμονή της...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 11:26

Εορτάστηκε ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης στο Ναύπλιο

Στις 27 Φεβρουαρίου 2021 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2021, και μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη. 

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός από το Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο ,ενώ προς αγιασμό των πιστών τέθηκε το Ιερό τεμάχιο του Αγίου Εφραίμ προς προσκύνηση.

Η ακολουθία του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας ,καθώς κι η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου έγινε με όλα τα πρωτόκολλα προς αποφυγή του covid-19 .

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχε ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδας π. Πέτρος Αθανασόπουλος και έψαλαν ο πρωτοψάλτης του Αγίου Γεωργίου και υποδιευθυντής της Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος και ο Λαμπαδάριος του ναού Γιάννης Παρασκευόπουλος, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ακολουθίες και η θεία λειτουργία.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Εφραίμ θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαρτίου ,όπου ο ναός θα παραμένει ανοιχτός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, προς αποφυγή συγχρωτισμού των πιστών.

Καθημερινά θα τελούνται Ακολουθίες και η θεία λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα – Ιερό Λείψανο του Οσίου Εφραίμ προς προσκύνηση στο Ναύπλιο

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων