30/11/2023 30/11/2023 Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παραβρέθηκε στους Εορτασμούς της Άλωσης του Φρουρίου του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τους Τούρκους, σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 . Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο της Προσωπογραφίας του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 14:25

Επετειακές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για τα 201 χρόνια απελευθέρωσης από τους Τούρκους

Διαδώστε:
Επετειακές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για τα 201 χρόνια απελευθέρωσης από τους Τούρκους

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παραβρέθηκε στους Εορτασμούς της Άλωσης του Φρουρίου του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τους Τούρκους, σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 .

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο της Προσωπογραφίας του πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου από Τιμητικό Άγημα , με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες- Στάικος Σταϊκόπουλος » και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Ακολούθησε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα (εντός του φρουρίου του Παλαμηδίου ) .Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων (στον Ανδριάντα του Πορθητή Στάικου Σταϊκόπουλου .

Οι εορτασμοί έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικούς συλλόγους της πόλης στην πλατεία Καποδίστρια . Στις 29 Νοεμβρίου του 1822, παραμονή της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, ο Στάικος Σταϊκόπουλος και ο Δημήτρης Μοσχονησιώτης με 350 άντρες απελευθέρωσαν το Παλαμήδι και την επόμενη μέρα έγινε δοξολογία στον Άγιο Ανδρέα Παλαμηδίου.

Τον Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο γενικός αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος, π. Πέτρος Αθανασόπουλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων