23/05/2021 23/05/2021 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 23 Μαΐου 2021, οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19η Μαΐου) στην Αργολίδα. Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν σκοπό να τονιστούν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το...
23 Μαΐου, 2021 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2021 - 13:50

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Πόντου

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Πόντου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 23 Μαΐου 2021, οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19η Μαΐου) στην Αργολίδα. Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν σκοπό να τονιστούν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και ακολούθως τελέστηκε η Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Δημαρχείου, από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και της  Πρόεδρου του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων