23/03/2023 23/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μετέβη την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στην Πρόνοια Ναυπλίου όπου τέλεσε το Ιερό Ευχέλαιο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο με θέμα «Φυλακισμένος ήλιος (Οδοιπορικό στα Γκουλάγκ)». Ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο για την ομιλία...
23 Μαρτίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 22:18

Ευχέλαιο και ομιλία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Διαδώστε:
Ευχέλαιο και ομιλία από τον Μητροπολίτη Αργολίδος στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μετέβη την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στην Πρόνοια Ναυπλίου όπου τέλεσε το Ιερό Ευχέλαιο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο με θέμα «Φυλακισμένος ήλιος (Οδοιπορικό στα Γκουλάγκ)». Ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο για την ομιλία του και ευχήθηκε η Παναγία να σκεπάζει όλους τους προσκυνητές.

Ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στη συνοικία Πρόνοια του Ναυπλίου. Ο Ναός πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή.

Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του Νομού Αργολίδας και κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες πιστοί από όλη την Πελοπόννησο.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων