11/06/2020 11/06/2020 Σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας παρουσία κλήρου και λαού.   Σημειώνεται πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
11 Ιουνίου, 2020 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 13:03

Γιορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσι στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Γιορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσι στο Ναύπλιο

Σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας παρουσία κλήρου και λαού.

 

Σημειώνεται πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος επισκέπτεται κάθε χρόνο την Κριμαία για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά, όμως φέτος, λόγω του κορωνοϊού, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην Κριμαία, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε να πηγαίνει.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Κρουσταλάκης χάρισε μια εικόνα του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδας για την προσφορά του στον Ναό και τον Άγιο Λουκά.

Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων