29/01/2023 30/01/2023 Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στην Ζόγκα Άργους. Πρόκειται για το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην ορεινή Αργολίδα. Τον Πανηγυρικό Eσπερινό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος. ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΦΟΡΟΥ Η γιορτή της μνήμης του είναι στις 20 Δεκεμβρίου. Εδώ γιορτάζουμε την...
29 Ιανουαρίου, 2023 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 3:47

H ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου στη Ζόγκα Αργολίδας

Διαδώστε:
H ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου στη Ζόγκα Αργολίδας

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στην Ζόγκα Άργους.

Πρόκειται για το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην ορεινή Αργολίδα. Τον Πανηγυρικό Eσπερινό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος.

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΦΟΡΟΥ

Η γιορτή της μνήμης του είναι στις 20 Δεκεμβρίου. Εδώ γιορτάζουμε την μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του, από τη Ρώμη, όπου οι Χριστιανοί τα περισυνέλεξαν από τον Ιππόδρομο και τα μετέφεραν στην Αντιόχεια (Α’ ανακομιδή μάλλον το ίδιο έτος του μαρτυρίου του δηλ. το 107 μ.Χ.). O Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, όμως, ειδικά για τη σημερινή γιορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου από τη Ρώμη στην Αντιόχεια, έκανε λόγο, από τον όποιο παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα σε μετάφραση. Ο Ιγνάτιος έτρεξε προς τον θάνατο με τάση μεγάλη προθυμία, με όση φυσικό ήταν να τρέχει εκείνος πού καλείται ατά ουράνια ανάκτορα. Και έτσι, ο λαός μάθαινε από την προθυμία και την υπερβολική χαρά εκείνου, ότι δεν ήταν θάνατος εκείνος προς τον οποίο έτρεχε, αλλά κάποια αποδημία και μετάθεση και ανάβαση προς τον ουρανό. Δίδασκε έτσι, σ’ όλους πού τον παρακολουθούσαν να περιφρονούν την παρούσα ζωή, να επιθυμούν τα μελλοντικά και ν’ αποβλέπουν στον ουρανό, και να μη δίνουν σημασία στα κακά της παρούσας ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων